Livia Taravella vill få fler svenskar att ansluta sig till Ivy International – en dejtingtjänst med en medlemsavgift på minst 150 000 kronor.

»Skilsmässa är ännu dyrare«Hur funkar det här egentligen?

– Ivy International är, som namnet antyder, en internationell tjänst. Vi är främst verksamma i Europa, men även i Asien och USA. Huvudkontoret ligger i Antwerpen, men vi har en mängd anställda som ansvarar för olika regioner. Mina är Sverige och Spanien. När vi får en förfrågan från någon i det området flyger jag dit och gör en informell intervju som varar ett par timmar.

Vad pratar ni om?

– Dels tar jag reda på om de känner till vilken sorts exklusiv tjänst det är vi erbjuder, för vem som helst kan inte bli medlem. Sedan försöker jag få dem att slappna av så mycket att jag kan förstå deras önskemål och behov. Senare sammanställer jag en detaljerad, skriftlig rapport: hur de luktar, hur de pratar, deras kroppsspråk … När jag är färdig lämnar jag över till en matchmaker som lär känna dem på ett djupare plan och föreslår andra medlemmar som kan passa dem.

Du säger att alla inte kan bli medlemmar. Finns det några andra hinder än att man inte har tillräckligt mycket pengar?

– Den här tjänsten är till för dem som söker efter seriösa, långsiktiga relationer. Den är inte för dem som letar efter någonting tillfälligt. Men där påverkar avgiften naturligtvis urvalet.

Funkar det, då?

– 75 procent av våra medlemmar hittar en partner inom ett år. Och vår statistik visar att de fortfarande håller ihop efter två år. Jag önskar att vi hade siffror som sträckte sig längre än så, eller att vi kunde visa bröllopsfoton. Men våra kunder är väldigt diskreta.

Letar förmögna och framgångsrika människor efter andra saker hos en partner än genomsnittliga fattiglappar?»Skilsmässa är ännu dyrare«

– Vissa klienter har en väldigt tydlig vision av hur de vill att deras liv ska se ut, ett slags perfekt plan. Men egentligen tror jag inte att de har andra kriterier. De letar efter någon som är utbildad, som brinner för det den gör, som har en positiv livsinställning. Sedan vill de såklart också skydda sin rikedom.

Er medlemsavgift börjar på 15 000 euro …

– Våra tjänster är skräddarsydda för varje kunds önskemål. I standardmedlemskapet ingår åtta introduktioner som leder fram till en dejt. Sedan finns högre nivåer, där du får fler introduktioner och personliga möten med våra matchmakers, som flyger till dig en gång i kvartalet. Där ingår också en meny med tillvalstjänster. Vi kan erbjuda moderåd, styling, livscoaching, till och med tantracoaching för par. Vårt mest exklusiva medlemskap kostar 250 000 euro.

Kommer det här att gå hem i Sverige?

– I dagsläget har vi 150 medlemmar i Skandinavien. Svenskar står högt i kurs bland våra klienter, många är fascinerade av kulturen och tycker att de är ett sexigt folk. Men min erfarenhet är också att svenskar är reserverade, vilket kan vara ett hinder när man vill träffa en partner. Där kan vi hjälpa till.

»Skilsmässa är ännu dyrare«Utifrån sett känns det som att en förmögen, framgångsrik person borde ha hur lätt som helst att hitta någon att dela livet med. Varför måste de vända sig till er?

– Ju mer framgångsrik du är, desto svårare är det att hitta någon som väljer dig för den du är, som inte har några baktankar. Vi fungerar som ett filter och hjälper dem att hitta en partner med liknande värderingar, utbildning, livsstil. Då kan de släppa garden. Utan oss är risken att en framgångsrik person som träffar någon i en bar undrar: »Vet de vem jag är? Har de googlat mig? Är jag en måltavla? «

Då betalar de hellre 150 000 kronor till er än 150 kronor för en drink i baren?

– Våra kunder har inga problem med att betala sådana summor. De tänker: »Om jag väljer fel person blir en skilsmässa ännu dyrare. «

© Filter 23 nov

Författare: CHRISTOPHER FRIMAN

ivy-filter

Share this post