Datingsites en datingapps te over wanneer je als single op zoek bent naar een leuke, lieve man of vrouw die bij je past. Maar wat nou als je wel heel goed in de slappe was zit of juist op zoek bent naar een miljonair om mee te daten? Dan kom je terecht bij speciale relatiebureaus. Het blijkt een gat in de markt. 

Miljoenen dating

Online dating is big business. Er worden miljoenen verdiend in de economie van de liefde. En steeds meer datingsites richten zich op specifieke doelgroepen, zoals de hoger opgeleiden, de vijftigplussers maar ook de rijken.

Vookeuren singles

Volgens Mirjam van den Broeken van het blad Quote zoeken vooral vrouwen een partner met een gelijk opleidingsniveau en vinden mannen dat veel minder belangrijk. De meeste rijke mannen daarentegen zoeken voornamelijk naar een aantrekkelijke, jongere vrouw. Daarmee zijn de wat oudere dames op een gegeven moment dus een gepasseerd station. Een man van 45 kiest liever een tien jaar jongere vrouw dan eentje van zijn eigen leeftijd.

Mismatch man vrouw

De hoog opgeleide single vrouw van in de dertig zoekt helaas naar mannen waarmee ze zich kunnen settelen maar zij worden vaak genegeerd door hun vrijgezelle mannelijke leeftijdsgenoten omdat die dus weer op zoek zijn naar een vriendin van in de twintig en een trophy wife willen. Hier ontstaat dus een mismatch en daar spelen relatiebemiddelingsbureaus heel handig op in.

Helaas zoeken vrouwen in de 30 graag een hoogopgeleide man waarmee ze kunnen settelen, maar die worden door hun mannelijk leeftijdsgenoten genegeerd omdat ze liever voor een vriendin van in de 20 gaan als trophy wife. Er is dus een mismatch, maar daar springen relatiebemiddelingsbureaus handig op in.

Uitgebreide profilering

Een van de die bureaus is Prosperity Partner en wie zich daar wil inschrijven komt er echt niet van af met invullen van een nogal mager datingprofiel. Althans, dat zegt  Maarten Passtoors uit van Prosperity Partner. “We matchen onze klanten aan de hand van profielen en voeren veel gesprekken. Daarnaast bezoeken we ze thuis, praten we met hun kinderen, exen of familieleden. Pas als dat profiel helder is, kun je ook het zoekproces ingaan.”

Duizenden euro’s verder

Wil je dat zo’n bureau voor je aan de slag gaat, dan ben je al snel een paar duizend euro verder. Bij sommige bedrijven betaal je 7000 euro om je in te schrijven, dan nog eens 9000 euro extra voor een advertentie, zegt Van den Broeke. Heb je succes? Dan betaal je nog eens 10.000 euro. Maar een beetje miljonair, die maalt natuurlijk niet om een paar duizend euro. Zeker niet als ze daar de perfecte partner aan over houden.

Gratis alternatief

Geen zin om zoveel geld neer te leggen? Ga dan de kroeg in! Van den Broeke tipt de Blauwe Engel op de Zuidas als je op zoek bent naar een partner van een groot kantoor. Ga je liever voor een voetballer? Ga dan naar Palladium. In Le Garage scoor je misschien wel een vastgoedmiljonair.

Belgische miljonairs

Ook onze zuiderburen springen in de datingmarkt voor rijke, vrijgezelle singles.  Want ook daar blijkt een markt voor te zijn. Rijke machtige Belgen is het kennelijk net zo lastig om een geschikte partner te vinden en golddiggers buiten de deur te houden. Daarom richtte de Belgische Inga Verbeeck (36) een nieuw relatiebemiddelingsbureau op.

Matchmaker

Ze  begon vijf jaar geleden bij ‘matchmaker’ Berkeley International en klom op tot het hoofd van de Europese afdeling. Zij nam haar medewerksters en klantenbestand mee en begon haar eigen matchmakingsbureau Ivy.  Het bureau heeft nu rond de negenhonderd klanten, waarvan honderd Nederlanders.\

Elitaire dating

Elitair? Verbeeck vindt van niet. „Onze klanten werken hard om er een bepaalde levensstijl op na te houden. Zij willen iemand die zich ook een fijne vakantie kan veroorloven, want het is vervelend om altijd voor de ander te moeten betalen. We hebben ook klanten die met een bepaald soort partner thuis moeten komen, omdat hun familie het anders niet accepteert.”

As featured in: http://www.singlessite.nl/daten-met-miljonairs-gat-in-de-markt/

 

Daten met miljonairs gat in de markt – Singlessite.nl
Share this post