De Vlaamse die de rijken der aarde koppelt. Inga Verbeeck start na werk bij Berkeley International eigen datingbedrijf.

Ze boekt een miljoenenomzet, maar mag niets vertellen over haar klanten. De Vlaamse Inga Verbeeck bouwde de Europese tak van het datingbedrijf Berkeley International uit, en begint nu voor zichzelf.

Vijf jaar lang heeft Inga Verbeeck (36) vanuit Parijs internationale klanten binnen gehaald voor het Britse bemiddelingsbureau Berkeley International. In die tijd is de omzet vertwaalfvoudigd, zegt ze. “We draaien rond de 10 miljoen euro.” maar nu is het genoeg geweest, vindt ze. Ze splitst zich af van Berkeley, keert terug naar Vlaanderen en begint voor zichzelf. Komende week presenteert ze haar nieuwe , eigen bedrijf : Ivy International Matchmaking. Het hoofdkantoor komt in Antwerpen. Ze nam al haar internationale klanten mee – “Berkeley blijft de Britse tak doen” – en ook haar 22 personeelsleden verhuizen mee. “Allemaal vrouwen, ja”. De tarieven doen duizelen. “Een klant betaald bij ons 10.000 euro inschrijvingsgeld. Daarna kiest hij of zij het soort lidmaatschap : 5.000, 15.000 of 25.000 euro per jaar, afhankelijk van de diensten die je wilt. En een Premium upgrade kost nog eens 15.000. Dan krijg je het complete pakket aan customer services, van stylisten tot life coaching, tot psychologen.” In ruil krijgen klanten absolute discretie en een slaagpercentage van 75 procent.

Politici, CEO’s en advocaten.

Ondernemen zat Verbeeck al van jongs af aan in het bloed, vertelt ze. “Als kind richtte ik al mijn eigen bedrijfjes op.” Ze was 19 toen ze klaar was met school en aan de slag ging in het staalbedrijf van haar vader. “Overdag zat ik in Antwerpen op kantoor, ‘s avonds ging ik naar Brussel om te studeren, fiscaliteit en accounting. Vijf jaar lang.” Daarna haakte ze aan bij een oude vriendin die een bemiddelingsbureau leidde voor de rijksten der aarde : Berkeley International. Discreet zoekt Berkeley ‘een partner op niveau’. En niet voor de minstens : politici, CEO’s van multinationals, kunstenaars en advocaten behoren tot het klantenbestand. De discretie is logisch. De internationale politici die Verbeeck begeleidt, zien liever niet hun foto en gegevens online staan op een ordinaire datingsite. Dat ze ook psychologen aan het werk zet, is evenmin gek. “Geloof me: sommige CEO’s van multinationals hebben veel geld en zakelijk instinct, maar het ontbreekt ze nogal eens aan zelfvertrouwen om op persoonlijk vlak met andere mensen om te gaan.” Zo’n 60 procent van Verbeecks klanten is vrouw. “Zo’n 30 jaar geleden waren er niet zoveel succesvolle vrouwen als nu in het bedrijfsleven en de politiek. En als die een partner zoeken, willen ze toch een man waar ze tegenop kunnen kijken. Die groep is schaars : mannen die óók een topfunctie hebben, óók veel verdienen, en óók nog eens geïnteresseerd zijn in een vrouw die hun gelijke of misschien wel meerdere is. Mannen zijn daar bang voor. Succesvrouwen worden al snel gezien als ijskoud, bitch of dominant. Maar als die vrouwen thuis komen, trekken ze ook gewoon een jogging aan en zijn ze net als andere vrouwen.”

As featured in:

De Vlaamse die de rijken der aarde koppelt – Het Nieuwsblad
Share this post