Jongeren kloppen steeds vaker aan bij matchmaking agentschappen

Exclusief matchmaking agentschap Ivy International introduceert in de Benelux een nieuwe formule die specifiek gericht is op 21 – 28 jarigen. Twintigers met een hoge opleiding kloppen steeds vaker aan bij matchmaking agentschappen. Een pakket diensten dat goedkoper geprijsd is dan het reguliere aanbod en de jonge mannen en vrouwen coaching op maat van hun specifieke behoeften biedt, is het antwoord van Ivy International op die vraag.

Luxe matchmaking

Ivy Internationaal is een matchmaking agentschap voor financieel onafhankelijke en welgestelde singles dat in 2015 opgericht werd door Inga Verbeeck. Verbeeck is een ervaren onderneemster. Zo was ze van 1998 tot 2011 CEO van een Belgisch bedrijf dat actief was in de staalexport. In de jaren die daarop volgden, tot 2015, was ze eigenaar en managing director van vijf Europese kantoren van een Brits matchmaking agentschap, waar ze verantwoordelijk was voor de internationalisering van het bedrijf. Dankzij die laatste ervaring kon Verbeeck in 2015 haar eigen onderneming in de sector van de luxe matchmaking opstarten.

‘Debutante’ en ‘Cavalier’ 

Jongeren kloppen steeds vaker aan bij matchmaking agentschappen. Zo zag Ivy International in 2016 een groei van 60% in het aantal aanvragen van mannen en vrouwen die jonger zijn dan 35. Enerzijds is een bepaald deel van deze groep niet ingenomen met de online diensten die hen afspraakjes op grond van oppervlakkige criteria beloven. Anderzijds ligt het de twintigers niet meer om in het uitgaansleven naar een partner op zoek te gaan. Vaak hebben ze daar omwille van hun drukke baan ook gewoon de tijd niet voor. Deze groep singles kiest ervoor om zich te laten bijstaan in de keuze van een levenspartner. Vanzelfsprekend willen ze verliefd worden, maar ze zijn zich ook zeer bewust van de impact die zulke keuze op hun leven heeft. Ivy International maakt voor hen een eerste selectie uit het klantenbestand die hen moet helpen om een goede match te vinden.

Welgestelde single jonge mannen en vrouwen

Ivy International beschikt over formules die tegemoetkomen aan de verschillende eisen van zijn klanten. Met Debutante en Cavalier worden hier nu twee formules aan toegevoegd (voor respectievelijk vrouwen en mannen) die lager geprijsd zijn dan de andere diensten, omdat de twintigers waarvoor ze bestemd zijn nog niet over ruime financiële middelen beschikken. Zo komt met een Debutante en Cavalier lidmaatschap een eenmalige inschrijvingskosten van slechts 2.500 euro. Het jaarlijkse lidmaatschapsgeld bedraagt eveneens 2.500 euro maar is voor de jongedames gratis het eerste jaar.

Duurzame relatie

Met de nieuwe formule gebeurt de persoonlijke coaching door de Ivy International consulenten via onder andere WhatsApp en Skype. Dat is een van de verschillen met de andere formules waardoor de kost, en dus de prijs, gedrukt kan worden. De twintigers houden er trouwens van met die kanalen te werken. Het aanbod voor de jongste klanten is ook inhoudelijk verschillend van de andere formules: de coaching sessies zijn er specifiek op gericht twintigers te begeleiden opdat die het meeste kunnen maken van hun afspraakjes en – niet minder belangrijk – vanuit een ‘klik’ verder kunnen bouwen richting een duurzame relatie.

‘We ontmoeten de ware niet meer in het café’

‘De tijden zijn voorbij waarin jonge mensen uit gingen stappen om iemand die er leuk uitziet aan te spreken in het café. Maar Tinder en andere soortgelijke online diensten zijn evenmin een optie voor veel twintigers. Ze willen een levenspartner en leggen terecht de lat hoog. Voor de groep van jonge hoogopgeleide mannen en vrouwen hebben we nu een aanbod dat zowel toegankelijk geprijsd is als specifiek beantwoordt aan hun noden.’ zegt Inga Verbeeck, CEO van Ivy International.

Article featured by: www.singlessite.nl

Share this post